Băuturi

1.Băutură răcoritoare

Băutura cu miere și scorțișoară - Te ajută să scapi de kilogramele în plus  rapid300 g miere , 0700 l apă, 3 linguri floare de tei, 0,200 l vin, 3 portocale, apă minerală carbogazoasă

Se fierbe apa lăsând să dea un clocot, se pune floarea de tei, se ia de pe foc şi se acoperă. După 10 minute se strecoară, se amestecă bine cu mierea, apoi se adaugă zeama de portocale şi vinul. Se serveşte după 2 ore, cu puţină apă minerală.

2. Băutură răcoritoare cu must

300 g miere, 1 l must

Se amestecă bine într-un vas mustul cu mierea. Se pune la foc şi se lasă să dea un clocot –două. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească, apoi se toarnă într-o sticlă şi se ţine la gheaţă. Băutura poate fi servită după 2-3 ore.

 

3. Băutură răcoritoare cu suc de căpşuni

750 g căpşuni, 350 g miere, apă

Se trec căpşunile printr-o sită deasă. Se pun într-un vas, se adaugă atâta apa cât este necesar pentru a obţine trei pahare de suc de fructe şi se pun la fiert. Când începe să clocotească se adaugă mierea, se mai lasă să dea un clocot-două, apoi se ia de pe foc. După ce s-a răcit se toarnă într-o sticlă şi se pune la rece. Băutura poate fi servită după 3-4 ore.

 

 

4. Băutură răcoritoare cu suc de zmeură

750 g zmeură, 350 g miere, apă

Se trece zmeura printr-o sită deasă. Se pun într-un vas, se adaugă atâta apa cât este necesar pentru a obţine trei pahare de suc de fructe şi se pun la fiert. Când începe să clocotească se adaugă mierea, se mai lasă să dea un clocot-două, apoi se ia de pe foc. După ce s-a răcit se toarnă într-o sticlă şi se pune la rece. Băutura poate fi servită după 3-4 ore.

 

5. Băutură răcoritoare din iaurt

400 g iaurt proaspăt, 60 g miere, ½ lămâie.

Se bate puţin iaurtul şi se amestecă cu mierea, zeama şi coaja rasă de lămâie. Compoziţia se pune la rece lăsând să se răcească bine. Se serveşte imediat.

 

6. Băutură răcoritoare din lapte şi caise

0,750 l lapte, 400 g caise coapte, 60 g miere, 1 lămâie

Laptele se fierbe şi se lasă să se răcească. Se spală caisele, se pun într-un vas cu apă clocotită, se acoperă şi se lasă 5 minute. Scoase din apă se descojesc, se înlătură sâmburii şi se trec prin sită. Pireul de caise obţinut se amestecă cu laptele, mierea şi zeama de lămâie. Se pune la rece în frigider şi se serveşte de îndată ce s-a răcit bine.

 

7. Băutură tonică

350 g miere, 1 l vin roşu de calitate superioară, 1 pacheţel zahăr vanilat

Se pune mierea la fiert. La primul clocot se adaugă vinul, se amestecă bine şi se lasă până începe să fiarbă şi să dea un clocot – două. Se ia de la foc şi se amestecă cu zahărul vanilat. După ce s-a răcit se toarnă în sticlă şi se ţine la rece.

 

 

8.  Cvas

12 l apă,600 gr miere, 1 kg pâine secară, coaja tăiată de la ½ lămâie, 12 stafide, 12 boabe de orez, 25 gr. drojdie de bere.

Se taie pâinea felii şi se usucă pe cuptor. Se aşează pe fundul unui borcan de 15 l , se pune coaja de lămâie tăiată ca tăiţeii şi se toarnă deasupra apa clocotită. Se acoperă cu un şerveţel şi se lasă să stea până devine călduţă.

Se strecoară printr-o sită deasă, într-un alt borcan de aceeaşi mărime, se adaugă drojdia de bere, dizolvată în puţină apă caldă, şi mierea. Se amestecă bine şi se lasă să stea la loc călduţ până când începe să facă spumă.

Se strecoară pentru a doua oară, se toarnă în sticle având grijă să se lase un spaţiu gol de două degete. În fiecare sticlă se pune câte o boabă de stafidă şi un bob de orez. Se închid sticlele ermetic şi se lasă la rece 2-3 zile, după care băutura se poate consuma.

Loading

Promo