Delicatese de post

1. Desert din fructe crude cu nuci 5 pere mari, 5 piersici mari, 150 g miere, 150 g nuci, 1 lămâie

Salata de struguri cu nuca si crema de branza - Retete practiceSe curăţă perele, se scoate căsuţa cu seminţe şi se taie cuburi nu prea mari; tot astfel se taie şi piersicile decojite. (Dacă pieliţa se desprinde greu, se adâncesc piersicile într-un vas cu apă foarte fierbinte, lăsându-le să stea două-trei minute). Se stropesc fructele tăiate cu zeamă de lămâie şi se amestecă cu mierea.

 

2. Desert din fructe crude cu stafide 5 mere mari, 4 banane sau 10 caise, 100 g stafide, 150 g miere, 1 lămâie

Se curăţă merele şi se rad prin răzătoarea mare; bananele se taie feliuţe rotunde subţiri (caisele se taie în patru). Se stropesc fructele cu zeamă de lămâie, apoi se adaugă stafidele şi se amestecă cu mierea.

3. Gutui umplute

6 gutui potrivit de mari,125 g nuci, 50 g miere, 50 g stafide, 1 lingură boabe dulceaţă vişine, 50 g zahăr pudră, 1 pacheţel zahăr pudră vanilat

Gutuile spălate şi şterse se scobesc, înlăturând căsuţa cu seminţe şi puţin din miezul fiecărei gutui. Golurile obţinute se umplu cu un amestec făcut din nucile şi stafidele tăiate mărunt, boabele de dulceaţă de vişine şi mierea.

Gutuile umplute se aşează într-o tavă şi se coc la foc potrivit. Când sunt coapte se scot din tavă şi se pun pe o farfurie de servit. Se pudrează bine cu zahărul pudră amestecat cu zahărul vanilat, apoi se servesc puţin călduţe.

4. Piersici umplute

9 piersici mari, 150 g miere, 150 g nuci, 1 lingură rasă cacao

Piersicile spălate şi şterse bine se taie în două înlăturând sâmburele. În locul rămas gol al fiecărei jumătăţi de piersică se pune câte un cocoloş făcut din nucile date prin maşină şi se amestecate cu mierea şi cacaoa . Se lasă la rece o oră, două, apoi se pot servi.

Loading

Promo