Mierea – hrana pentru corp si suflet

Cu doua mii de ani in urma, atletii greci mancau foarte multa miere in timpul antrenamentelor pentru Olimpiada, fiind constienti de aportul de energie adus de acest aliment, care contribuie la cresterea performantei. De atunci, mierea s-a dovedit a fi hrana atat pentru corp, cat si pentru suflet, transmite MEDIAFAX. 

Astfel, mierea contine glucoza si fructoza, care produc energie, stocata in ficat, potrivit dailymail.co.uk.

Pentru o mai buna rezistenta a organismului este importanta mentinerea unui nivel optim de zahar in sange. Astfel, persoanele cu cele mai mari rezerve de glicogen rezista mai bine la testele de rezistenta si la cursele contra cronomentru si se simt mai putin obosite.
O lingurita de miere are 22 de calorii, in timp ce aceeasi cantitate de zahar contine 15. Dar mierea este mult mai sanatoasa, deoarece contine parti egale de glucoza si fructoza.

De asemenea, o lingurita de miere neprocesata administrata inainte de culcare ajuta la imbunatatirea functiilor creierului.

Hipocrat, parintele medicinei moderne, manca zilnic miere si o folosea pentru tratarea inflamatiilor si a sifilisului. Intr-adevar, mierea ajuta la cresterea imunitatii si are efect antibacterial atat intern, cat si extern, grabind vindecarea.

Cercetarile doctorului Shone Blair, de la Universitatea din Sydney, au aratat ca mierea este un pansament indicat pentru tratarea ranilor.

De asemenea, mierea este buna pentru tratarea inflamatiilor, a parodontozei, ulceratiilor de pe picioare, a psoriazisului, eczemelor si combate durerile la nivelul articulatiilor.

Mierea mai poate fi folosita pentru tratarea simptomelor imunitatii scazute, cum ar fi oboseala, infectiile repetate, alergiile si raceala.

Mierea contine vitamine, minerale, aminoacizi si bioflavonoide, care ajuta functionarea sistemului imunitar. O cantitate mica – cateva lingurite – de miere administrata zilnic duce la cresterea calitatii somnului, lucru care ajuta sistemul imunitar.

De asemenea, mierea are un usor efect laxativ, mai ales in cazul constipatiei si balonarii aparute ca urmare a unei diete bogate in alimente procesate si sarace in fructe si legume.

Mierea ajuta bacteriile prietenoase din stomac la digestie si este buna pentru cei care sufera de sindrom de colon iritabil. In cazul ulcerului gastric se recomanda o cantitate de doua lingurite de miere de trei ori pe zi. Mai mult, mierea este un bun diuretic si ajuta la eliminarea excesului de apa din tesuturi si incheieturi. Mai poate ajuta la reducerea inflamatiilor in toate zonele corpului.

Racelile sunt provocate de virusuri, iar mierea este un antiviral natural. Intr-un studiu al Facultatii de medicina din statul american Pennsylvania s-a dovedit ca mierea este mult mai eficace decat celelalte remedii antiraceala.

Loading

Promo